Nieuw kantoor en magazijn ECOstyle

In samenwerking met Zethoven Bouwplangroep ontwikkelen wij een energie en installatieconcept voor het nieuw te bouwen kantoor en de bijbehorende magazijn van firma ECOstyle. Voor beide pandnen gelden strenge energie- en duurzaamheidseisen omdat beide aan beoordeling BREEAM Outstanding moeten voldoen.      

Omschrijving:
Op basis van de strenge BREEAM eisen is er een warmtepomp systeem voorgsteld voor beide panden. Het kantoor is voorzien van een water gevoerde warmtepomp die aangesloten is op de grond bronnen. De magazijn heeft een lucht-warmtepomp. Met dit systeem zullen beide panden verwarmd en gekoeld worden. Om de elektraverbruik van de warmtepompen (en andere installaties) te kunnen dekken zijn er PV panelen op het dak van de magazijn (ca. 260 stuks). Ten aanzien van het water systeem is er een regenwatersysteem om het regenwater voor de spoeling van de toiletten te gebruiken. Beide gebowen zijn aangesloten op een individuele rioolzuivering. In beide gebouwen wordt de energiezuinige verlichting (LED) toegepast. In kantoor aangevukd met een Organic Response (R) verlichtingsregeling. Hiernaast is in de magazijn ook een energiebesparend verlichtingsysteem gekozen die de zgn. 'light catchers' en de daglichtgeregelde energibesparende LED halverlichting combineert. Kortom beide panden zijn een top voorbeeld van de moderne techniek en laten zien hoe  vragen van de opdrachtgever en de eisen van BREAAM een mooie vorm kunnen krijgen. 

Kosten:
Project is in de aanbestedingsfase. Daarom wordt hier geen prijs genoemd..  

Uitvoeringsperiode:
Verwachting is dat er na de bouwvak 2014 met de voorbereiding van de bouw gestart kan worden. 

Wat onze klanten zeggen

Radek heb ik ervaren als een deskundige op zijn vlak die ook meedenkt in het project om het maximale eruit te halen. Hij levert een adequate en snelle dienstverlening. (...)

Bas van Bussel, Bouwkundig teken- en adviesbureau Basvanbussel

Recent uitgevoerd

In het pand van Vos Interieur in Groningen bekend als Maupertuus hebben wij de verbouwing van de 1e verdieping begeleid. Het werk omvatte het maken van de installatiestukken (tekeningen en bestek) voor de aanpassing van de klimaatbeheersing en elektrazaken. Hiernaast hebben wij begeleiding uitgevoerd van de aanbesteding voor zowel bouwkundige- en installatietechnische zaken. RaNo+ verzorgde vervolgens ook de coördinatie van de constructieve adviezen i.v.m. nieuw openingen in de achtergevel. Deze moesten in de bestaande prefab-wanden gemakt worden. Tijdens de uitvoering heeft RaNo+ als projectcoördinator gefunctioneerd tot volle tevredenheid van de opdrachtgever. De verbouwing is begin oktober 2015 afgerond en de ruimten zijn inmiddels in gebruik door de nieuwe huurder.