Nieuw kantoor & bedrijfshal Warnier precisiemetaal

Firma Warnier Preciemetaal heeft RaNo+ gevraagd om een instalaltieconcept voor de nieuwbouw van het nieuw kantoor en bedrijfshal te maken. Tevens heeft RaNo+ opdracht gekregen voor het maken van het bestek. Hiernaast begeleiden wijde nuts- en aanbestedingstraject op het installatiegebied.      

Omschrijving:
Op basis van de vragen van de opdrachtgever hebben wij een aantal installatieconcepten voorgesteld. Dit om het pand zo energie-efficiënt mogelijk te maken. Verder heeft de opdrtachtgever eisen gesteld aan het binnenklimaat van vooral de bedrijfshal. Daarom is er een Mitsubishi City Multi VRF warmtepompsysteem voorgesteld voor de hal gedeelte. Dit om de hal niet alleen te verwarmen, maar ook om te kunnen koelen. Hiernaast is ook een energiebesparend verlichtingsysteem gekozen die de zgn. 'light catchers' en de de daglichtgeregelde energibesparende TLD verlichting combineert. 

Kosten:
De geraamde bouwkosten van de installaties bedragen circa € 240.000,- exclusief btw.  

Uitvoeringsperiode:
Project (uitvoering. bouwna de bouwvak 2014 starten en moet voor het eind van dit jaar gereed zijn. Oplevering is gepland op december 2014.  

Wat onze klanten zeggen

Radek heb ik ervaren als een deskundige op zijn vlak die ook meedenkt in het project om het maximale eruit te halen. Hij levert een adequate en snelle dienstverlening. (...)

Bas van Bussel, Bouwkundig teken- en adviesbureau Basvanbussel

Recent uitgevoerd

In het pand van Vos Interieur in Groningen bekend als Maupertuus hebben wij de verbouwing van de 1e verdieping begeleid. Het werk omvatte het maken van de installatiestukken (tekeningen en bestek) voor de aanpassing van de klimaatbeheersing en elektrazaken. Hiernaast hebben wij begeleiding uitgevoerd van de aanbesteding voor zowel bouwkundige- en installatietechnische zaken. RaNo+ verzorgde vervolgens ook de coördinatie van de constructieve adviezen i.v.m. nieuw openingen in de achtergevel. Deze moesten in de bestaande prefab-wanden gemakt worden. Tijdens de uitvoering heeft RaNo+ als projectcoördinator gefunctioneerd tot volle tevredenheid van de opdrachtgever. De verbouwing is begin oktober 2015 afgerond en de ruimten zijn inmiddels in gebruik door de nieuwe huurder.