Bouwfysisch advies

Klimaatklachten, schimmels, tocht of andere resultaten van diverse bouwfysische problemen? Bij ons bent u op het juiste adres om al uw bouwfysische problemen deskunig te laten beoordelen en hier oplossingen voor te laten aandragen. Met ervaring kunnen wij voor u een deskundig bouwfysisch advies maken.   

Door het jarenlang uitvoeren van diverse bouwfysische onderzoeken heeft RaNo+ veel kennis in huis. Hierdoor zijn wij in staat om u van goed bouwfysisch advies te voorzien.

Ondersteuning voor andere partijen

Een bouwproject wordt zelden door één partij uitgevoerd. Het is een complex samenwerkingsverband tussen architecten, aannemers, onderaannemers, installateurs en vele anderen. Iedere partij heeft zijn eigen specialisme. RaNo+ kan al deze specialisten ondersteunen bij de voorbereiding en er zo voor zorgen dat de werkzaamheden die zij verrichten optimaal op elkaar zijn afgestemd.

Wij hebben veel expertise in huis voor het maken van bouwfysische berekeningen voor bouwaanvragen, waaronder energieprestatieberekeningen, toetsing van daglichttoetreding, bepaling van ventilatiecapaciteiten en toetsing van de ventilatievoorzieningen, het verrichten van CO2-onderzoek en klimaatmetingen, beoordeling van bouwkundige details en koudebrugberekeningen.

Ook bent u bij ons aan het juiste adres voor binnenklimaatsimulaties en temperatuuroverschrijdingberekeningen (TO-berekeningen). Deze berekeningen voeren we uit met betrouwbare en geavanceerde software. Onze berekeningsrapportage zijn standaard voorzien van adviezen en voorstellen voor mogelijke verbeteringsmaatregelen.

Meer weten?

Een gedegen bouwfysisch onderzoek vormt een stevige basis voor oplossing van uw klachten of voor uw bouw- of verbouwplannen. Neem contact op voor meer informatie.

Wat onze klanten zeggen

Radek heb ik ervaren als een deskundige op zijn vlak die ook meedenkt in het project om het maximale eruit te halen. Hij levert een adequate en snelle dienstverlening. (...)

Bas van Bussel, Bouwkundig teken- en adviesbureau Basvanbussel

Recent uitgevoerd

In het pand van Vos Interieur in Groningen bekend als Maupertuus hebben wij de verbouwing van de 1e verdieping begeleid. Het werk omvatte het maken van de installatiestukken (tekeningen en bestek) voor de aanpassing van de klimaatbeheersing en elektrazaken. Hiernaast hebben wij begeleiding uitgevoerd van de aanbesteding voor zowel bouwkundige- en installatietechnische zaken. RaNo+ verzorgde vervolgens ook de coördinatie van de constructieve adviezen i.v.m. nieuw openingen in de achtergevel. Deze moesten in de bestaande prefab-wanden gemakt worden. Tijdens de uitvoering heeft RaNo+ als projectcoördinator gefunctioneerd tot volle tevredenheid van de opdrachtgever. De verbouwing is begin oktober 2015 afgerond en de ruimten zijn inmiddels in gebruik door de nieuwe huurder.