Installatietechnisch advies

Klimaatklachten, energieverbeteringen of verbouwingsplannen waarbij ook de installaties aangepaste moeten worden; er zijn verschillende situaties te bedenken waarin u een deskundig installatie-advies nodig heeft. 

Door het jarenlang uitvoeren van energiebesparende adviezen, installatietechnische onderzoeken en oplossingen van diverse klimaatklachten heeft RaNo+ veel kennis in huis. Hierdoor zijn wij in staat om u van goed advies te voorzien.

Ondersteuning voor andere partijen

Een bouwproject wordt zelden door één partij uitgevoerd. Het is een complex samenwerkingsverband tussen installateurs, leveranciers en vele anderen. Iedere partij heeft zijn eigen specialisme. RaNo+ kan al deze specialisten ondersteunen bij de voorbereiding en er zo voor zorgen dat de werkzaamheden die zij verrichten optimaal op elkaar zijn afgestemd.

Wij hebben veel expertise in huis voor het maken van een goed installatietechnisch advies. Wij maken berekeningen, bepalen de minimale ventilatiecapaciteiten en toetsen de ventilatievoorzieningen. Het verrichten van CO2-onderzoek en klimaatmetingen en het maken van verschillende energiebesparende plannen om uw installaties efficiënter te laten functioneren, behoort ook tot onze expertise op het gebied van installatietechnisch advies. 

Onze berekeningsrapportage zijn standaard voorzien van adviezen en voorstellen voor mogelijke verbeteringsmaatregelen.

Meer weten?

Een gedegen klimaatonderzoek vormt een goede basis voor een passende oplossing van de klimaatklachten. Uitvoering van een energiescan is dan een perfecte onderlegger voor de uitvoering van bepaalde energieverbeteringen en verlaging van uw energiekosten. Wilt u meer weten, neem dan contact op voor meer informatie.

Wat onze klanten zeggen

Radek heb ik ervaren als een deskundige op zijn vlak die ook meedenkt in het project om het maximale eruit te halen. Hij levert een adequate en snelle dienstverlening. (...)

Bas van Bussel, Bouwkundig teken- en adviesbureau Basvanbussel

Recent uitgevoerd

In het pand van Vos Interieur in Groningen bekend als Maupertuus hebben wij de verbouwing van de 1e verdieping begeleid. Het werk omvatte het maken van de installatiestukken (tekeningen en bestek) voor de aanpassing van de klimaatbeheersing en elektrazaken. Hiernaast hebben wij begeleiding uitgevoerd van de aanbesteding voor zowel bouwkundige- en installatietechnische zaken. RaNo+ verzorgde vervolgens ook de coördinatie van de constructieve adviezen i.v.m. nieuw openingen in de achtergevel. Deze moesten in de bestaande prefab-wanden gemakt worden. Tijdens de uitvoering heeft RaNo+ als projectcoördinator gefunctioneerd tot volle tevredenheid van de opdrachtgever. De verbouwing is begin oktober 2015 afgerond en de ruimten zijn inmiddels in gebruik door de nieuwe huurder.