Projectmanagement

Aannemers, onderaannemers, leveranciers, installateurs; er zijn veel partijen betrokken bij een bouwproject. Deze moeten met elkaar samenwerken en zijn soms afhankelijk van elkaar. Hoe kunt u dit in goede banen leiden?

RaNo+ heeft ruime ervaring met het begeleiden van complexe bouwprojecten. Wij zijn de spin in het web die het overzicht houdt, partijen goed met elkaar laat samenwerken en projectdeadlines bewaakt. Bij projectmanagement werken wij volgens de PRINCE2-methodiek.

PRINCE2

PRINCE2 is in Nederland een populaire managementmethode. De methode is niet specifiek bedoeld voor het managen van bouwprojecten, maar geschikt voor allerlei projecten in de industrie, software-ontwikkeling, enzovoort. PRINCE2 is plezierig voor zowel de opdrachtgever als de projectbegeleider. De opdrachtgever weet op voorhand wanneer (deel)opleveringen plaatsvinden. Dit wordt vastgelegd in het Project Initiation Document. De afspraken in dit document bieden houvast voor alle betrokken partijen.

Als u RaNo+ inschakelt voor het begeleiden van uw bouwproject, kunt u rekenen op een PRINCE2-expert die al jarenlang in het bezit is van het wereldwijd erkende PRINCE2-certificaat. Hiermee heeft u de garantie dat er nauwkeurig aandacht wordt besteed aan alle details in het bouwproces.

Onze expertise

De gehele begeleiding van uw bouwproject is in goede handen bij RaNo+. We stellen het plan van aanpak op, stellen het Programma van Eisen vast en inventariseren de risico’s. Tijdens de uitvoering, de oplevering en het gebruik van een gebouw staan we voortdurend paraat om het proces te bewaken.

In de voorbereidingsfase zijn we u graag van dienst met:

  • het opstellen van bouwplannen
  • het opstellen van een Programma van Eisen
  • het uitvoeren van een Bouwbesluittoets
  • begeleiding tijdens de bouwaanvraag
  • het selecteren van professionele architecten
  • persoonlijke begeleiding bij aanbestedingen

Meer weten?

Een ervaren projectmanager voorkomt onnodige vertragingen (en daarmee extra kosten) tijdens het bouwproces. Neem contact op voor meer informatie.

Wat onze klanten zeggen

Radek heb ik ervaren als een deskundige op zijn vlak die ook meedenkt in het project om het maximale eruit te halen. Hij levert een adequate en snelle dienstverlening. (...)

Bas van Bussel, Bouwkundig teken- en adviesbureau Basvanbussel

Recent uitgevoerd

In het pand van Vos Interieur in Groningen bekend als Maupertuus hebben wij de verbouwing van de 1e verdieping begeleid. Het werk omvatte het maken van de installatiestukken (tekeningen en bestek) voor de aanpassing van de klimaatbeheersing en elektrazaken. Hiernaast hebben wij begeleiding uitgevoerd van de aanbesteding voor zowel bouwkundige- en installatietechnische zaken. RaNo+ verzorgde vervolgens ook de coördinatie van de constructieve adviezen i.v.m. nieuw openingen in de achtergevel. Deze moesten in de bestaande prefab-wanden gemakt worden. Tijdens de uitvoering heeft RaNo+ als projectcoördinator gefunctioneerd tot volle tevredenheid van de opdrachtgever. De verbouwing is begin oktober 2015 afgerond en de ruimten zijn inmiddels in gebruik door de nieuwe huurder.