• Home
  • Nieuws
  • Huisvesting advies voor de gemeente Oldambt

Huisvesting advies voor de gemeente Oldambt

In samenwerking met BAM Techniek hebben wij een huisvestingsadvies gemakt voor de gemeente Oldambt. Dit in verband met de ambitie van de gemeente om energiebesparende maatregelen te treffen om de huisvesting energiezuiner te maken.

In het kader van het huisvestingsadvies zijn eerste de gesprekken met de medewerkers van de gemeente gevoerd. Hierna hebben wij de panden uitgebreid opgenomen. Tijdens de opnames is naar de verschillende kenmerken van de onderzocte panden gekeken, met name naar de bezetting, installaties en arbo- gerelateerde zaken en de mogelijkheden om od panden op een eenvoudige manier aan te passen. Het opgesteld advies had relatie met de energiebesparende maatregelen waarbij er rekening gehouden met zeer beperkte bouwkundige maatregelen om de panden aan te passen.

Wat onze klanten zeggen

Radek heb ik ervaren als een deskundige op zijn vlak die ook meedenkt in het project om het maximale eruit te halen. Hij levert een adequate en snelle dienstverlening. (...)

Bas van Bussel, Bouwkundig teken- en adviesbureau Basvanbussel

Recent uitgevoerd

In het pand van Vos Interieur in Groningen bekend als Maupertuus hebben wij de verbouwing van de 1e verdieping begeleid. Het werk omvatte het maken van de installatiestukken (tekeningen en bestek) voor de aanpassing van de klimaatbeheersing en elektrazaken. Hiernaast hebben wij begeleiding uitgevoerd van de aanbesteding voor zowel bouwkundige- en installatietechnische zaken. RaNo+ verzorgde vervolgens ook de coördinatie van de constructieve adviezen i.v.m. nieuw openingen in de achtergevel. Deze moesten in de bestaande prefab-wanden gemakt worden. Tijdens de uitvoering heeft RaNo+ als projectcoördinator gefunctioneerd tot volle tevredenheid van de opdrachtgever. De verbouwing is begin oktober 2015 afgerond en de ruimten zijn inmiddels in gebruik door de nieuwe huurder.