TO- berekeningen school Assen

In opdracht van Harvado Meppel hebben wij een aantal temperatuuroverschrijdingsberekeningen (TO-berekeningen) gemaakt om het technische ontwerp van klimaatinstallaties te onderbouwen.

In deze berekeningen hebben wij onder andere invloed van buitenzonwering, zonwerende beglazing en koeling op het binnenklimaat van een te bouwen school in Assen beoordeeld. Dit om Harvado Meppel te ondersteunen in hun ontwerpproces en keuze van de meest optimale installaties.  Aan de hand van onze TO-berekeningen kan de opdrachtgever keuze maken uit verschillende paketten (een combinatie van bouwkundige en installatietechnische aspecten) om het meest optimale binnenklimaat te realiseren.   

Meer weten?

Wilt u ook een TO-berekening door ons laten maken of heeft u misschien klimaat- of CO2-metingen nodig? Of zijn er andere bouwfysische zaken zoals koudebruggen of dergelijke waar u een goed advies voor zoekt? Neem dan gerust contact met ons op. 

Wat onze klanten zeggen

Radek heb ik ervaren als een deskundige op zijn vlak die ook meedenkt in het project om het maximale eruit te halen. Hij levert een adequate en snelle dienstverlening. (...)

Bas van Bussel, Bouwkundig teken- en adviesbureau Basvanbussel

Recent uitgevoerd

In het pand van Vos Interieur in Groningen bekend als Maupertuus hebben wij de verbouwing van de 1e verdieping begeleid. Het werk omvatte het maken van de installatiestukken (tekeningen en bestek) voor de aanpassing van de klimaatbeheersing en elektrazaken. Hiernaast hebben wij begeleiding uitgevoerd van de aanbesteding voor zowel bouwkundige- en installatietechnische zaken. RaNo+ verzorgde vervolgens ook de coördinatie van de constructieve adviezen i.v.m. nieuw openingen in de achtergevel. Deze moesten in de bestaande prefab-wanden gemakt worden. Tijdens de uitvoering heeft RaNo+ als projectcoördinator gefunctioneerd tot volle tevredenheid van de opdrachtgever. De verbouwing is begin oktober 2015 afgerond en de ruimten zijn inmiddels in gebruik door de nieuwe huurder.